User Login

Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

10-09-2010, 19:49:39

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Autor Tema: Poljoprivrednici i poticaji  (Posjeta: 1260 )

Offline DarzaJ

• Moderator
  • Stari Korisnik
  • Reputacija: 35
  • DarzaJ has a powerful will.DarzaJ has a powerful will.DarzaJ has a powerful will.DarzaJ has a powerful will.DarzaJ has a powerful will.DarzaJ has a powerful will.DarzaJ has a powerful will.
Odg: Poljoprivrednici i poticaji
« Reply #20 : 07-03-2010, 15:12:50 »
Poticaji se djelili šakom i kapom, kao da je u pitanju nečiji tuđi novac a ne novac poreznih obveznika, novac koji su zarađivala radnička klasa koja sada dobiva otkaze i kopa po kontejnerima.
U to vrijeme je dobar dio seljaka dizao velike kredite, dok je država davala potporu za kupovinu traktora od 100.000 EUR-a.
Kad je nestalo novaca sad su problemi kako plaćati rate kredita.
Nekad su mogli sa fergusonom orati njive a sad im treba traktor sa klimom, tv, i svom ostalom dodatnom opremom.
Tko im je kriv što se nisu dobro sračunali.
Da strojevi koji su kupljeni na kredit rade 250-300 dana u godini onda bi i zaradili, a ne da im veći dio godine traktor služi da bi do seoske trgovine došli zbog hladne pive pred trgovinom.
Jedan od njih kaže da ima ratu kredita 7.500 kn, onaj drugi ima 12.000 kn ratu, pa jebemu dali su oni normalni.
Sa ceste neka se maknu.
UseNaseIPodase

Offline t-arrow

• Mladi član
  • Reputacija: 14
  • t-arrow barely matters.t-arrow barely matters.
  • Korabljoni Sekretar
« Reply #21 : 07-03-2010, 16:52:18 »
Ne shvaćam potpuno što se dešava... ipak, ne osuđujem seljake.

Imam dojam da je nekoliko godina natrag država akumulirala puno novca i jednostavno nisu znali što s njim. Onda su dijelom taj novac pokrali Sanader i slični jaramazi, a dio tog novca su dijelili okolo kapom i šakom. Dobijali su darove u novcu policajci i vojna lica, kao nekakvu otpremninu kada su hodili u mirovinu s 40 godina života. Dio je završio kod seljaka, kao tak nazivajemo ga 'poticaj'. Da podsjetim da je Šuker govorio javno: "Kriza može samo okrznuti Hrvatsku". Zanimljivo npr. prije neki dan sam vidio - 1 kg blitve stoji 20 kuna - navodno naša blitva iz područja Neretve ili Metkovića.
« Zadnja izmjena: 07-03-2010, 16:54:08 t-arrow »

Offline Azriel

• Global Moderator
  • EX Korisnik
  • Reputacija: 49
  • Azriel has great potential!Azriel has great potential!Azriel has great potential!Azriel has great potential!Azriel has great potential!Azriel has great potential!Azriel has great potential!Azriel has great potential!Azriel has great potential!
  • Vrijeme je da se krene
« Reply #22 : 07-03-2010, 18:10:36 »
Strijelice ne lupaj! Kad je država akumulirala nekakav novac? Živi ova država na kredite. A kad je trebalo vračati onda su se prodavale firme. Sad se nema što prodati i tu je nastao problem!
OTPOR STOKO

Offline t-arrow

• Mladi član
  • Korabljoni Sekretar
« Reply #23 : 07-03-2010, 18:21:39 »
Strijelice ne lupaj! ...

Vjerovatno lupam, ali zbilja imao sam dojam da imaju novca u izobilju prije četiri-pet godina. Toliko su ga velikodušno dijelili okolo, svima osim radnicima. Odakle su skupili taj novac tj. država - ne znam! Valjda dijelom iz međunarodnih kredita, a dijelom domaća elemozina koja se nagomilala u njihovim džepovima.

U sudsjedstvu sam čuo za slučaj npr. policajac ide u mirovinu i kapnuli mu samo 160 tisuća kuna nekakve otpremnine. Drugi iz vojske 100 tisuća kuna itd...
« Zadnja izmjena: 07-03-2010, 18:24:49 t-arrow »

Offline DarzaJ

• Moderator
  • Stari Korisnik
  • DarzaJ has a powerful will.DarzaJ has a powerful will.DarzaJ has a powerful will.DarzaJ has a powerful will.DarzaJ has a powerful will.DarzaJ has a powerful will.DarzaJ has a powerful will.
« Reply #24 : 07-03-2010, 18:30:41 »
Kredite su podizali mnogi u ovoj državi, tako i seljaci samo nisu napravili dobru kalkulaciju, a kredite treba vračati.
Ne može se baš živjeti i zarađivati od nekoliko hektara a kamoli još vračati kredite.
Znam neke koji žive i zarade ali se i narade, od uzgoja svinja, tovnih junadi, konzumnih pilića,.. ali nemaju kredita. Sve su sticali godinama, ulaganjem u svoje gospodarstvo.
Prijašnjih godina vidio  sam puno neobrađenih površina za koje su pojednici dobivali poticaje, pod neobrađenim mislim na to da nije ništa naraslo osim korova.
Prodavanje mineralnog gnojiva po povoljnijim cijenama, nije ga on sigurno kupio svojim novcima.
I na kraju ovo tzv. domaći poljoprivredni proizvodi su preskupi.

UseNaseIPodase

Offline t-arrow

• Mladi član
  • Korabljoni Sekretar
« Reply #25 : 07-03-2010, 19:46:02 »
...
I na kraju ovo tzv. domaći poljoprivredni proizvodi su preskupi.

Pa zbilja su skupi naši proizvodi.

Ali očito je da novci koji se ubiru prodajom istih ne završavaju u džepovima proizvođača. Često uspoređujem cijenu naših proizvoda s cijenama proizvoda stranog porijekla. Uglavnom vidim da su naši skuplji, a u nekim slučajevima im je i kvaliteta upitna. Evo npr. nedavno sam u Getrou kupio pršuta s nazivom 'Kraški'. Poslije doma sam uočio da se radi o slovenskom proizvodu. Sjećam se da sam se prije mašio za neki s nazivom 'Dalmatinski', ali mi se učinio lošim, vizualno.

Nego, evo gledam na FTV bilo je malo koškanja između seljaka i 'milicajaca' gore u Slavoniji.
Propustio sam dnevnik na domaćoj televiziji, sad me zanima što su naši objavili...
« Zadnja izmjena: 07-03-2010, 19:49:12 t-arrow »

Offline DarzaJ

• Moderator
  • Stari Korisnik
« Reply #26 : 07-03-2010, 19:51:31 »

Nego, evo gledam na FTV bilo je malo koškanja između seljaka i 'milicajaca' gore u Slavoniji.
Propustio sam dnevnik na domaćoj televiziji, sad me zanima što su naši objavili...

Isto samo su uporabili riječ "naguravanje" i "policija"  :cerek
UseNaseIPodase

Offline Žderonja

• Moderator
  • Stari Korisnik
  • Reputacija: 25
  • Žderonja is on the verge of being accepted.Žderonja is on the verge of being accepted.Žderonja is on the verge of being accepted.Žderonja is on the verge of being accepted.Žderonja is on the verge of being accepted.
« Reply #27 : 08-03-2010, 08:29:59 »
eto dogovorili se...
sad će valjda i moj sin dobiti poticaj koji je bez posla inače ga šaljem neka biciklom blokira auto put bratstva i jedinstva
Al,se nekad dobro jelo.........baš !

Nisam alkoholičar nego pijanac, alkoholičari idu na sastanke

Offline Mihac™

• EX Korisnik
  • Reputacija: 59
  • Mihac™ is leading the good life!Mihac™ is leading the good life!Mihac™ is leading the good life!Mihac™ is leading the good life!Mihac™ is leading the good life!Mihac™ is leading the good life!Mihac™ is leading the good life!Mihac™ is leading the good life!Mihac™ is leading the good life!Mihac™ is leading the good life!Mihac™ is leading the good life!
  • © ΘRIGINAL PRΘFILE ®
    • Zagreb-Forum
« Reply #28 : 08-03-2010, 11:26:04 »
Dao bih im im poticaj s nogom u dupe. Jebote nepojmljivo mi je da su toliko lakomi, a kad je njihovo u pitanju, onda radije bacaju krompir na smetlište i to čak i snimaju, nego da ga daju jadnom narodu pa, makar i u pola cijene ako ne badave.
kad budala postavi neko glupo pitanje ni deset mudraca ne može na njega odgovoriti

Offline Azriel

• Global Moderator
  • EX Korisnik
  • Reputacija: 49
  • Azriel has great potential!Azriel has great potential!Azriel has great potential!Azriel has great potential!Azriel has great potential!Azriel has great potential!Azriel has great potential!Azriel has great potential!Azriel has great potential!
  • Vrijeme je da se krene
« Reply #29 : 08-03-2010, 12:01:56 »
sve to stoji dečki, ali Vlada RH na čelu sa Sanaderom im je to obećala.
A obećanje se obično mora ispuniti.
Slogan je išao Pokrenimo Hrvatsku, ja sam uvjek tvrdio da je to Pokretenimo Hrvatsku.
I stvarno je Hrvatska postala kretenska.
Hebate ljudi gladuju a oni obečavaju pizdarije.
Javio se jedan "voćar" na 101 i otvoreno je rekao da su poticaji lopovluk.
Veli prodao sam jabuka za 15 000 kuna, a dobio sam poticaj od 24 000 kuna.
Idem i ja u voćare, onda.
Na svoje dvije jabuke u dvorištu valjda bum dobio 2 soma eura.
Što poticaja što prodajom....
OTPOR STOKO